Varje sommar arrangerar flera av Örebroregionens lokala föreningar fotbollsskolor för barn och ungdomar. Det har blivit en tradition att ÖSK besöker många av dessa fotbollsskolor för att träffa barnen, inspirera till fotbollsdrömmar och bjuda in dem till ÖSK:s hemmamatcher.

Varje sommar besöker ÖSK ett flertal lokala fotbollsföreningar och deras fotbollsskolor. Det har vi gjort i flera år och är alltid en uppskattad aktivitet av föreningarna, barnen och inte minst ÖSK-spelarna. Syftet med besöken är att inspirera och uppmana till rörelseglädje samt att fler barn och ungdomar i Örebro ska få en relation till ÖSK Fotboll och våra spelare. Som idrottare är du ofta en förebild för barn och unga som drömmer om att hamna i samma situation.

– Vi jobbar kontinuerligt med våra samhällsengagemang där en viktig del är att besöka barn och ungdomar i de lokala klubbarna. Just fotbollsskolor är ett supertillfälle för oss att komma ut och uppmuntra fotbollsdrömmar samt att skapa förebilder och en relation till ÖSK. Vilket även är en viktig del i vårt arbete med att forma framtidens ÖSK-supportrar. Dessutom stärker det här vårt samarbete med de lokala föreningarna, som alla gör ett jättefint arbete med sina fotbollsskolor, säger Adam Pettersson, marknadsansvarig på ÖSK.

Under sommaren har vi vid femton tillfällen varit ute i olika lokala klubbar. Spelare från både herr-, dam- och akademilag har träffat barn för att spela fotboll, skriva autografer, ta bilder och svara på hundratals frågor. Spelarna har även delat ut fribiljetter till barnen så att de ska kunna komma och se när deras förebilder spelar match.

– Jag är glad och tacksam över att jag som representant för ÖSK kan åka och besöka fotbollsskolor. Vi har ett ansvar att ge tillbaka och inspirera den yngre generationen. Det är något som jag gör med stolthet och glädje, säger herrlagets kapten Jiloan Hamad.

De årliga besöken på fotbollsskolorna är också en mycket uppskattad aktivitet bland spelarna. Många av dem själva har gått på fotbollsskolor som barn och vet därmed hur barnen ser upp till dem och vilka förebilder de är för många av dem de träffar.

– Det var roligt att komma till Ekäng och träffa så många glada barn och se deras glädje för fotbollen. Jag minns när jag själv var liten och hur roligt det var när jag var med på fotbollsskolan. ÖSK Ungdom gör ett bra jobb då jag minns hur jag som spelare utvecklades väldigt mycket under mina år där. Därför är det verkligen kul att nu få komma dit och vara en förebild för dem som är med på den fotbollsskola som jag var med på som barn, säger damlagets mittfältare Agnes Andersson.

Vill din förening ha besök av våra spelare under en träning eller fotbollsskola? Hör gärna av er till hej@meranfotboll.se