Samarbete med lekterapin

Lekterapin är en specialpedagogisk verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar som vistas på Universitetssjukhuset i Örebro. Verksamheten är ett komplement till förskola, förskoleklass och skolbarnsomsorg samt en viktig plats där barnen kan hämta kraft, koppla av och bearbeta sina upplevelser. På Lekterapin arbetar man också med förberedelse och delaktighet i vården.

Varje år gör vi tillsammans med vår samarbetspartner E.ON besök på lekterapin. Under besöket träffade spelare från både herr- och damlaget barnen som vistas på sjukhusets barnklinik för att leka, spela spel, fika, umgås och dela ut julklappar.

Julbesöket är en del av ÖSK:s långa samarbete med lekterapin som även inkluderar andra aktiviteter under året där fotbollsintresserade barn och ungdomar som är i behov av sjukvård kan få besöka ÖSK:s träningar och matcher för att träffa sina idoler och förhoppningsvis få en rolig och minnesvärd upplevelse. Samarbetet är väldigt uppskattat från både E.ON, ÖSK:s spelare och personal samt de barn och ungdomar som vistas på sjukhuset.

– Vi på E.ON är jätteglada att få vara med vid det här tillfället tillsammans med ÖSK. Det är en tradition sedan flera år tillbaka som vi tycker är väldigt viktig och fin, att få vara med och göra tillvaron på barnkliniken lite roligare och trevligare med hjälp av julklappar. Vi hoppas att vi kan fortsätta med detta framöver och önskar naturligtvis både barnen och personalen på Lekterapin en god jul och ett gott nytt år, säger Björn Persson, regionchef på E.ON.

 

När vi kommer till lekterapin och träffar barnen ser man att de blir väldigt glada och det känns fint att kunna göra något roligt för dem. Alla som vistas där går igenom tuffa saker och då är det jättebra att lekterapin finns och att personalen som arbetar där gör ett så fantastiskt jobb för barnen.

Niclas Bergmark, spelare i herrlaget

ÖSK ÄR MER ÄN FOTBOLL

Mer än fotboll är hållbarhetsarbetet som drivs av ÖSK Fotboll. Att sträva efter ett hållbart samhälle är naturligtvis viktigt utifrån alla gällande definitioner. Ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Och vi tror på att försöka göra något på riktigt. Sedan 1908 har vi spelat fotboll i Örebro och mycket har hänt genom åren. När vi startade var fotboll en angelägenhet för få, i dag är vi en del av världens största idrottsrörelse och har två representationslag med både dam- och herrlag samt akademilag i föreningen. Vår grund är att vi är ett fotbollslag och på planen vill vi vinna varje match. Men utanför planen kan man vinna på andra sätt, tillsammans med andra och med andras bästa som målbild.

© Örebro sportklubb  |  Stolthet, hjärta och passion sedan 1908