Vi Besöker örebros fotbollsskolor

Under sommaren besöker våra dam-, herr- och akademispelare flertalet fotbollsskolor runt om i regionen och får möjligheten att träffa över tusen barn och ungdomar. Fotboll är Sveriges största idrott och det är en stor tradition att föreningar ger barn och ungdomar chansen att delta och spela fotboll tillsammans under sommarens fotbollsskolor.

Vårt samhällsengagemang är en viktig del av vår identitet och fotbollen har en fantastisk kraft att samla människor. Dessutom bidrar det till ömsesidigt utbyte både för våra spelare och de tjejer och killar vi möter ute på fotbollsplanerna runt om i Örebro.

“Jag minns själv när jag var liten och gick på fotbollsskolan när vi fick besök från seniorspelare. Det var höjdpunkten på veckan och jag såg verkligen upp till dem och de var förebilder för mig. Inget skulle göra mig gladare om jag i min roll nu kan bidra på samma sätt. Att skapa motivation och glädje till fotbollen och få unga tjejer och killar att spela fotboll”

– Elin Sjösten, f.d spelare i damlaget. 

Vill ni också ha besök?

Målet är att så många som möjligt i olika miljöer ska få chansen att träffa sina förebilder från ÖSK:s dam-, herr- och akademilag, på plats ute i Örebro. Är er förening också intresserad av besök, ta kontakt med oss via mail på hej@meranfotboll.se.

 

“Det är en självklarhet för mig att få dela med mig av min resa och mina tips och erfarenheter som fotbollspelare till den yngre generationen. Att prata om vikten av att vara en bra kompis och stötta alla andra i gruppen. Det är något som är väldigt viktigt för mig. Kan man ge någon luft under vingarna och extra motivation till att idrotta, så är det värt varje sekund av min tid.”

– Nordin Gerzic, f.d spelare och kapten i herrlaget. 

ÖSK ÄR MER ÄN FOTBOLL

Mer än fotboll är hållbarhetsarbetet som drivs av ÖSK Fotboll. Att sträva efter ett hållbart samhälle är naturligtvis viktigt utifrån alla gällande definitioner. Ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Och vi tror på att försöka göra något på riktigt. Sedan 1908 har vi spelat fotboll i Örebro och mycket har hänt genom åren. När vi startade var fotboll en angelägenhet för få, i dag är vi en del av världens största idrottsrörelse och har två representationslag med både dam- och herrlag samt akademilag i föreningen. Vår grund är att vi är ett fotbollslag och på planen vill vi vinna varje match. Men utanför planen kan man vinna på andra sätt, tillsammans med andra och med andras bästa som målbild.

© Örebro sportklubb  |  Stolthet, hjärta och passion sedan 1908