arena örebro

Gemensamt och i samverkan med skolor, föreningar och andra organisationer i de områden vi driver satsningen ska vi arbeta med insatser som stärker kunskapen om demokrati, jämställdhet, delaktighet, hälsa, ansvar och självkänsla. Samarbetet syftar till att stärka livskvalitet genom möten och mentorskap där ungdomars utveckling fysiskt, psykiskt, socialt och kulturellt ska vara i fokus. Idrotten ska fungera som en plattform och brygga i detta sammanhang.

Våra spelare kan vara förebilder när det handlar om att våga drömma, arbeta hårt tillsammans och vad det innebär att vara en schysst kompis. Vi är ofta ute på skolor, fritidsgårdar och besöker föreningar och andra platser där vi möter ungdomar. Vi pratar om kamratskap, framtid och drömmar, ledarskap och andra frågor som är viktiga.

Under de senaste två åren har vi tillsammans med KIF Örebro haft en hög närvaro i Vivalla. Vi har haft workshops på skolan, träffat föreningar i området och våra spelare är på fritidsgården varannan vecka och umgås med ungdomarna där.

I Arena Örebro samarbetar vi också med Örebro kommun och Region Örebro län.

FIFA-TURNERING

Under pandemin har vi anordnat FIFA-turneringar med ungdomarna på Vivalla Fritidsgård när de fysiska mötena begränsades.

MATCH PÅ BEHRN ARENA

Vi har fått besök av barn- och ungdomar från Vivalla och Hallsberg till våra matcher på Behrn Arena vid flera tillfällen.

fotbollsplanen

Fotbollen förenar och det är härligt att ses ute på fotbollsplanen tillsammans med spelare och ungdomarna i Hallsberg och Vivalla.

Vivalla fritidsgård

Våra spelare är på fritidsgården i Vivalla och umgås med ungdomarna där de pratar om allt från kamratskap till framtid och drömmar.

“Jag träffar på väldigt många ungdomar i min roll som polis. Speciellt i områdena Vivalla, Oxhagen, Varberga. Många vill prata fotboll generellt och några refererar till just ÖSK då de träffat nån spelare på någon fritidsgård. Många har drömmar om just fotboll. Att höra ungdomar prata att de har drömmar känns alltid väldigt, väldigt bra. Drömmar betyder framtidshopp och det behövs för många ungdomar i dessa områden. Kan vår person bidra till att någon tjej/kille i mötet med vår spelare gör andra val i livet än negativa val för sig själv eller närstående så har vi nått en bit på vägen.

– Jonas Bohlin, tränare i herrlaget och områdespolis i Örebro. 

ÖSK ÄR MER ÄN FOTBOLL

Mer än fotboll är hållbarhetsarbetet som drivs av ÖSK Fotboll. Att sträva efter ett hållbart samhälle är naturligtvis viktigt utifrån alla gällande definitioner. Ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Och vi tror på att försöka göra något på riktigt. Sedan 1908 har vi spelat fotboll i Örebro och mycket har hänt genom åren. När vi startade var fotboll en angelägenhet för få, i dag är vi en del av världens största idrottsrörelse och har två representationslag med både dam- och herrlag samt akademilag i föreningen. Vår grund är att vi är ett fotbollslag och på planen vill vi vinna varje match. Men utanför planen kan man vinna på andra sätt, tillsammans med andra och med andras bästa som målbild.

© Örebro sportklubb  |  Stolthet, hjärta och passion sedan 1908