vi tror på att vinna tillsammans

Vi vill alltid vinna på planen, men utanför kan man vinna på många olika sätt. Vi har både ett ansvar och en unik möjlighet att ge tillbaka till vår egen stad. Och vi gör det med glädje, tillsammans med spelare, medarbetare, partners och hela vårt samhälle. Vi vill bidra till inkludering, jämlikhet, välbefinnande, god hälsa, utbildningsmöjligheter och framtidstro. Det är ingen liten uppgift, men vi gör som vi brukar: vi jobbar tillsammans! För att vi är ÖSK. För att vi är mer än fotboll.

Fotbollsskolor

Fotbollen har en fantastisk kraft att samla människor. Under sommaren besöker våra dam-, herr- och akademispelare flertalet fotbollsskolor runt om i regionen och träffar över tusen barn och ungdomar.

Skolbesök

Vi besöker skolor och fritidsverksamhet med våra spelare för att inspirera, engagera och glädja barn och ungdomar i vår region. Genom besöken vill vi uppmuntra till kamratskap, läslust och rörelseglädje.

Lekterapin USÖ

Vi besöker barnen som vistas på sjukhusets barnklinik för att leka, spela spel, fika, umgås och dela ut julklappar. Genom samarbetet med lekterapin bjuder vi även in barn att besöka oss på Behrn Arena.

SENIORFIKA

Varannan vecka bjuder vi in våra äldsta svartvita vänner till seniorfika. Syftet är att skapa en mötesplats för seniorer där de kan träffas, umgås och få lyssna till olika ÖSK-profiler.

SKIT/BRA

Vi är med och stöttar projektet Skitbra. Det är ett projekt som ger ungdomar verktyg för att stärka sin mentala hälsa, oavsett hur de mår idag.

Dreamday ÖSK

Tillsammans med ECDesign bjuder vi in barn och ungdomar till våra hemmamatcher på Behrn Arena. Under dagen får de en oförglömlig matchupplevelse och en unik insyn i hur en matchdag ser ut på insidan.

ÖSK ÄR MER ÄN FOTBOLL

Mer än fotboll är hållbarhetsarbetet som drivs av ÖSK Fotboll. Att sträva efter ett hållbart samhälle är naturligtvis viktigt utifrån alla gällande definitioner. Ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Och vi tror på att försöka göra något på riktigt. Sedan 1908 har vi spelat fotboll i Örebro och mycket har hänt genom åren. När vi startade var fotboll en angelägenhet för få, i dag är vi en del av världens största idrottsrörelse och har två representationslag med både dam- och herrlag samt akademilag i föreningen. Vår grund är att vi är ett fotbollslag och på planen vill vi vinna varje match. Men utanför planen kan man vinna på andra sätt, tillsammans med andra och med andras bästa som målbild.

© Örebro sportklubb  |  Stolthet, hjärta och passion sedan 1908