Det har blivit en tradition att E.ON tillsammans med ÖSK:s spelare, ledare, personal och supportrar samlar in pengar för att ge julklappar till barn och ungdomar som vårdas på Lekterapin på USÖ. Vår samarbetspartner E.ON var med och startade detta projekt som nu blivit ett återkommande initiativ år efter år. På senare år har även Kubanerna varit med och bidragit med pengar för inköp av julklappar.

– Det här initiativet har blivit en tradition som för varje år känns mer och mer självklar. Att kunna dela ut julklappar till Lekterapin på USÖ, som är en trygg miljö där barnen kan återhämta sig genom lek och skapande, känns väldigt fint. ÖSK är mer än fotboll och det här är en viktig del i det arbetet vi gör utanför fotbollsplanen, säger Carola Söberg, Hållbarhetsansvarig i ÖSK Fotboll.

Lekterapin är en specialpedagogisk verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar på sjukhuset där det inte får ske några vårdprocedurer. Verksamheten är ett komplement till förskola, förskoleklass och skolbarnsomsorg samt en viktig plats där barnen kan hämta kraft, koppla av och bearbeta sina upplevelser. På Lekterapin arbetar man också med förberedelse och delaktighet i vården.

– Vi på E.ON är jätteglada att få vara med vid det här tillfället tillsammans med ÖSK. Det är en tradition sedan flera år tillbaka som vi tycker är väldigt viktig och fin, att få vara med och göra tillvaron på barnkliniken lite roligare och trevligare med hjälp av julklappar. Vi hoppas att vi kan fortsätta med detta framöver och önskar naturligtvis både barnen och personalen på Lekterapin en god jul och ett gott nytt år, säger Björn Persson, regionchef E.ON Örebro.

Julklapparna som inhandlas är anpassade för barn i olika åldrar och även utifrån inkomna önskemål. Tidigare har ÖSK varit på plats för att dela ut alla julklappar, men precis som förra året gör de rådande omständigheterna med Covid-19 att vi inte kan vara på plats fysiskt. Vi har därför lämnat över alla julklappar till personalen på Lekterapin, som i sin tur får dela ut alla paket till barnen.

– Vi är jätteglada och tacksamma för att ÖSK och E.ON vill komma hit och att de tänker på oss. Det är jättekul att få julklappar men vi hoppas att vi snart ska kunna få träffas på avdelningen igen. Barnen uppskattar jättemycket att få spela spel och fika tillsammans med spelarna i ÖSK, säger Maria Pauly på Lekterapin USÖ.

– Det är ett bra initiativ av ÖSK som klubb. Vi har ett ansvar och kan man göra någons dag lite bättre så är vi glada att göra det, säger Jiloan Hamad, spelare i ÖSK:s herrlag.

– Det är klart att det inte är roligt att tillbringa julen på sjukhuset, så kan vi göra det lite roligare och vardagen lite ljusare för barnen så känns det viktigt och bra, säger Alicia Wood, spelare i ÖSK:s damlag.