Tillsammans med vår partner E.ON delar ÖSK varje år ut julklappar på lekterapin vid Universitetssjukhuset i Örebro. Under besöket träffade ÖSK:s spelare de barn och ungdomar som vistas på barnavdelningen för att leka, fika, spela spel, måla och dela ut julklappar.

Lekterapin är en specialpedagogisk verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar på sjukhuset. Verksamheten är ett komplement till förskola, förskoleklass och skolbarnsomsorg samt en viktig plats där barnen kan hämta kraft, koppla av och bearbeta sina upplevelser. På Lekterapin arbetar man också med förberedelse och delaktighet i vården.

– Barnen och ungdomarna som vistas på sjukhuset går igenom tuffa saker och då känns det roligt att få komma dit och försöka göra deras vardag lite lättare. Det var väldigt fint att se hur glada de blev och det är sådant som gör att jag är stolt över att spela i ÖSK, säger Agnes Andersson.

ÖSK och E.ON har i flera år besökt lekterapin vid julen. Det är alltid uppskattade tillfällen av alla inblandade och en viktig del av ÖSK:s samhällsengagemang. Bakom initiativet står även Kubanerna Örebro som under senare år varit med och bidragit med pengar till julklappar.

ÖSK vill rikta ett stort tack till lekterapin på USÖ för att vi fick komma och besöka er. Vi vill även tacka E.ON och Kubanerna för att ni är med och gör detta initiativ möjligt.